Thursday, May 11, 2017

helo

so toooodaaaaayyyy here I am !

aku tak ingat post yang lama tu bile, last year maybe? ke this year tak tahulah. dah lama sangat tinggal blog, rasa macam nak menaip tu takde. bende sama kan aku nak cakap tiap kali post ?

ughh mcm biasa. macam biasa. macam biasa. kalau aku dah start blogging this mean aku rasa betul betul tahap rasa macam ada bende nak cerite dekat orang tapi orang macam x dapat apa yag kite nak cite. haa gituuu. so, aku datang lah jenguk blog aku ni walaupun zaman blogging & member blogging pun dah x aktif mana, itsokaayy wanie still here.

so,sekarang aku praktikal dekat satu company ni dekat Kuantan. tak rasa fun sangat in case i have no passion in my field. serious weh, seriousssss. serious rasa macam nak STOP. Like seriously rasa nak STOP , STOP, STOP. taknak dah ambik accounting, bukan bende susah pun kalau usaha, tapi..

too much tapi in my life, aku rasa aku kena ubah dah tapi ni. banyak sgt aku bagi excuse dalam hidup dan mengelak pulakk tuu, oh noo aku rasa aku patot dah berubah & hadap semua benda. i am just so pretty sad as at the age of 23 y/o , I CAN DO NONTHING. WANIE ! AT THE AGE OF 23 pun depress lagi uollss . hughhh.

dan lagi sedih 2017 even not my year. aku harap tahun lepas jelah nak perangai sendu, tapi 2017 lagi taff. Allahuuuuu. Tahap stress sampai nak lari sekejap pun takpelah. sekejap pun jadilah. ade bende yang rasa nak re-start and renew balikk. kalau lah ade button dalam diri ni boleh set restart, kan bagus. itupun KALAU.

aku rasa aku macam happy lah sebab praktikal kat Kuantan pun boleh jenguk balik kampung tiap minggu, tapi.. aku still rasa macam kosong .

rasa kosong sebab takde rasa hadirnya Tuhan dalam diri kite.

the only one thing i love sebab blogging ni, sebab kite boleh tulis je apa kita nak. kalau panjang macam ni dekat Twitter, dah sah org kata meroyan . LOL .

Perasaan dia macam rindu dekat Allah SWT . Rasa macam nak balik semula sebab rasa hati ni dah juah sangat tersasar. Rasa rindu nak rasa tenteram dan damai, rasa rindu nak ada perasaan tenang yang macam kita tak risau pape, sebab kite dalam jagaaan Allah . gituu.

tapi sejak sejak akhir ni, aku dah tak rasa macam tu. rasa macam takut, rasa macam risau tiap masa, even sekarang cepat gelabah. nak tidur, mimpi benda yang merepek. duk sorang-sorang, pikir yang merepek. rasa tak tenang sangat. sebab tulah , once dah hilang hubungan dengan Allah, hilang semua.

aku tahu, dan aku tengah merasa.

cuma sekarang ni aku nak bangun balik. susah. istiqamah tu susah. dah cuba, jatuh balik. dah cuba lagi, tersasar lagi. Sesungguhnya tiada lain yang aku rindu kecuali rasa tenang denganMU Ya Allah.

so, gaisss. aku update lagi bila ada masa. bukan ada masa, bila aku rajin dan ada mood.

sebab sekarang ni pun aku tengah dekat ofis pun aku main bedal je layan. hehe . till again, thanks .

0 komen:

 

My Other Half Template by Ipietoon Cute Blog Design