Wednesday, January 4, 2017

post baru untuk tahun baru

assalamualaikum.

happy new year ( dah lama 4 hari baru nak post, sebenarnya dah tulis tapi masuk draft tak sempat nak post. so rasa nak menulis lagi kali ni dengan harapan yang ni post lah hehe )

masa aku taip entry ni, aku sebenarnya ada paper final start Jumaat ni. banyak benda tak cover tapi tak tahu lah rasa malas sangat nak study. malas sangat nak pegang buku. rasa macam Waniieee dah dulu takda ;(

semangat. semangat Wanie dulu dah takde.

hugh. org kaata tak baik mengeluh, tapi bila tengok kawan kawan sekolah dah habis study , dah ada kerja, graduate, sambung oversea dan bla bla semua tu kan. bukan nak cakap rasa jeles, tak jeles but more to regret. tak baik menyesal , adalah sebab Allah SWT aturkan perjalanan hidup tu kan. hum.

kat blog ni je aku rasa kalau nak cerita pape senang je. senang nak luah tanpa risau org judge. takyah risau nak fikir apa perception orang dan takyah risau kalau ada orang nak ambik point cerita kita untuk ungkit belakang. life is sad. i am scare and still scare to everything. scare with fake people. tapi, tanpa seda kita sebenarnye kita pun fake. how comee.. idk.. 

bende yang nampak sangat sekarang ni.. betul betul nampaklah.

hubungan kita dengan Tuhan.

sumpah. aku sedikit tak impi bile besar aku jadi jauh macam ni. mungkin shock culture. mungkin pengaruh kawan. mungkin sebab jauh. idk... i feel wanna cry so badly sebab rindu dekat Allah SWT. tapi, airmata pun payah nak keluar. kalau keluar pun time sendu tengok org menangis. kau menangis aku sedeh. kau menangisss menang anugerah pun aku nak menangis. kau menyanyi dan mak kauu menangis bila juri puji itupun aku nak menangis. tapi, kerasnya sekeping hati nak menangis sebab rindu Tuhan sendiri.

sekarang ni aku sedar, aku lebih penting apa manusia lihat kita compare dengan ape yg Allah nak tengok pada kita. I am freaking sad. Bukan manusia bantu kau pun Wanie masuk syurga :/

ada satu time, aku rasa nak lari dari semua orang. aku rasa nak menyendiri lepastu aku nak cari diri aku balik. rasa nak tinggalkan semua benda . tapi itulah, sembang boleh. nak percaya jangan. haih.
aku nak bebel banyak tapi aku nak finaaal so maybe nak study dulu.

ada masa aku sambung. toodles.

0 komen:

 

My Other Half Template by Ipietoon Cute Blog Design