Saturday, March 9, 2013

UPS.

what u expect me to be huh?

helllo. still remember with the UPS? okay fine. alhamdulilah aku score bagus. aku dapat straight A include Bi pun. and i don't even expect for that kind of result. ingatkan kalau dapat biasa tu dah alhamdulilah. sebab memang x kisah sangat UPS pun. yang penting PSPM. Tapi.. bila aku dah dapat result mcm tu. the people keep questioning me the same thing 


" huh? macam mana kau boleh dapat result mcm tuh?" nampak sangat kan nak cakap muka aku tak layak dapat result macam tuh. muahhaha.


so, ada seorang budak lelaki tutorialmate aku ni dia macam tak puas hati. aku tak tahu die tak puas hati sebab aku dapat result macam tuh atau memang diaaaa memang nak ckp aku tak layak ke hape. so everyday kalau dah jumpe die, die tak habis habis mcm nak cakap die tu bengang gile dengan aku. Hellooo!

till one day. kitorg cakap macam nieh :


"kau tak payah nak buat muka bengaplah ( i think die sebut bengap kalau x silaplah) .. Aku dah agak dah kau memang pandai. Kau dalam diam ewp?"
"kang aku dah cakap. Tu semua rezekii. aku tak expect"
"hah. macam mana kau blajar hah? dahlah aku dgr cite kau asyik tido je. Kau tiru ea"

"wow sumpah woo. aku tak pernah pun tiru dalam exam"

LOL. nampak sangat sampai macam tu sekali kau nak katee aku tak layak. haha. buat apa lagi nak tanya atau apa apa lah kan. dah kalau aku cakap rezeki rezeki lah jugak.


well. to be honest. i am not the nerd student yang nak siapkan kerja cepat cepat. nak pay attention dalam kuliah mahupun tutorial. dan serlahkan diri dalam kelas like i am soo good one. honestly lagi, aku amat amat pasif orangnye. aku tak tahu cikgu bincang ape. aku tak tahu cikgu ajar apa. aku tak suke kuliah tutorial and apa apa jelah.


sebab aku ni jenis yang suka blaja sorang sorang yang faham sorang sorang. haha. aku ni mudah orang influence dah mudah confius. sebab tu lah kalau exam heaven giler kalau dapat duduk jauh dengan orang. aku akan pay attention aku kat paper aku je. tapi x macam kuiz. sebab kuiz ni duduk dekat dengan orang. and i admit aku tak jujur dalam kuiz. aku pun tiru jugakk hahha tapi not in my real exam. sumpah!


selain itu cheeewwaaaaah. aku tak percaya kalau korang belajar bersungguh sampai ke bile bile pun tapi hubungan kau dengan sesiapa tak jaga tak gune jugak ye dak? kau pulun habisan tapi tak nak mintak dengan Tuhan tak jadi jugak. usaha tu memang penting but the most important tu ialah doa. and the rest Tawakallah. kalau Tuhan nak bagi alhamdulilah, kalau tuhan x nak bagi, that's mean Allah SWT still have better plan for u. Kang senang bersangka baik macam tu?


dulu aku dowwwn giler babengg ah bila orang asyik questioning cara aku belajar lepas tu dapat result macam tu. terasa hati kitew nampak sangat macam kitew tak layak. muehehhe.. cuba pasang niat belajar untuk apa. Insya-Allah akan tolong nye. haaa, main dengan aku. kang tak pasal pasal kitew feeling jadi ostadjah gitu hang habaq mai. haha.


so after this. just bersangka baik dengan Allah swt. that's my way and tu je yang selalu aku buat bile aku sadness,broken and eveything yang negative. and i believe eveything happened for a reason. just love your past . kalau bukan kerana silam, takkan berlakunya kita yang sekrang nieh. Aku mohon kau mengertii. hahaha.


i made this since semester 1 lagi. Hewhew:)

No offende. Lol. Bye.

0 komen:

 

My Other Half Template by Ipietoon Cute Blog Design