Sunday, March 3, 2013

Let it be my dear.

this only random post.

hello.

aku mula memang niat malas nak ulas bende nieh. hal dalam bilik, gaduh ke apa ke, sama jelah macam hal rumahtangga. Mana boleh cerite kat orang ye dak? Aku pun kalau dah ikutkan hati, dah malas dah nak sentuh dah. Memang dah malas nak layan kegiatan pergaduhan tak sudah sudah nieh. apa nakjadi jadilah kan.

tapi.. dah bila semua sibuk nak bagi clear kan balik. aku diam. aku cakap aku x nak masuk campur lagi. aku rasa aku dah serik bile hal ni jadi balik. sem 1 pun macam nieh. bergaduh dengan A, lepas tu main main umpat umpat. baik balik. bergaduh dengan B umpat umpat pasal B lepas tu baik balik. aku tak cakap lah kat orang lain. aku sendiri macam tuh jugak. mana tahu, ade jugak kat belakang aku, korang mengata aku jugak kan?

tapi ada satu bende yang aku rasa orang lain, kau atau aku sekalipun kena menyesal. macam aku, aku gaduh dengan A, aku superb benci die. masa time gaduh, kau ingat kau tengah marah die, kau akan puji die melambung ke? NO. absolutely tak akan. masing masing akan bukak cerite buruk si A masing masing. Bila dah berbaik semula. aku akan rasa menyesal sampai mati.

orang yang kau kutuk kau dulu tulah banyak tolong kau. orang yang kau benci tulah yang teman kau. orang yang kau marah tulah dah bagi kenangan kat kau.

dan berbalik pada B. bergaduh dengan B, the thing same goes on. sampai bila? sampai kite nak berdamai balik? Aku rasa takde harapan. Tak akan ada harapan. Series.

aku boleh bersabar selagi aku sabar. tapi bila sabar aku sampai limit, aku ada buat jahat jugak. aku sound jugak bila aku x puas hati. aku conteng atas meja, tengok kau pun macam x nak tengok, dan so on lah. sesiapa je aku mmg buat macam tu. sebab nak bagi kau sedar dan sakit hati.

Tapi. bile marah aku dah redha. Aku menyesal balik weh. kadang kadang ade jugak part kite sakit hati, kite benci kat orang tu sekalipun, cuba kau imbas balik kenangan kau dengan dia. yes i did and i cried for that! Nak suruh aku menangis depan kau, baru nampak ikhlas? No need my dear. as long as u know what the real of friendship is, u would appreciate every single day with her or him. 







Faham kenapa aku x nak tulis pasal kawan? sebab isu kawan ni sensitif. tak semua kawan boleh terime baik buruk kita. Friends. When u stop talking to them, they will going to talk about you. Ini perkara biasa. Everbody do this. Apa nak dihairankan.


Kalau salah aku. aku mintak maaf. i am not that such coward who can't face the truth and clear up all these. but i am just a person who have dignity. I won't ask someone's forgiveness for something i don't know what my false is. Ego? Maybe.  No offende. Bye.

0 komen:

 

My Other Half Template by Ipietoon Cute Blog Design