Friday, March 22, 2013

Cinta Pandang Rupa

Assalamualaikum :)

Lately ni kan, aku suka layan muvie English dengan Hindustan. Balik balik muke Shah Rukh Khan. Bukak satu cerite tu muka Shah Rukh Khan, lepas tu tengok cite lain muka die lagi padahal cite tu dah tengok dah. Orang zaman sekarang dah k pop k pop annyeonghaseyoo saranghaeyoo hang lalala, kitew nieh duk haaaa kiyakaro hai aiirr kuch kuch hota haii  sambil menari nari then tetibe muncul 50 penari tambahan kat belakang. Tah datang dari mana tak tahu lah.  Bhaha.

so, tengah tengah syok tengok. Kawan ni pun tetibe komen :-

"Shah Rukh Khan tak handsome. Eiii dahlah hidung kembang, mcm kelakor je. * die gune version Perlis. 

Kitew pun macam panas hati *tetibe nak emo .

"eiii tolong sikit. Die handsome k handsomeeee"

"Kami lagi suke Hitrik Roshan"
"Helloo! Hidung die macam ntah pape. Mancungg semacam je"



macam ni handsome? Errrr =.='

Haha. Well aku tak puas hati. tetap dengan pendirian aku SRK lagi handsomeee. Sebab aku dah stuck dengan dia k dari aku kecik lagi. Dari kecik ni aku lah duk curi curi nangis bila dapat tahu die dah kahwen. sobs sobs ==' Mujur masa tu kecik lagi. Haha.

Tapi kawan aku still dengan Hrithik dia. Tetap jugak nak pertahan si mamat nieh well well di sinilah saya nak cakap taste semua orang tak sama.  Kadang kadang ada yang suka mata sepet, ada yang suka mata besar, ada yang suke hidung mancung, ada yang suke hidung jambu, ada yang suke kening lebat, ada yang suke kening nipis, ada yang suke bibir tebal ada yang suke bibir nipis, ada yang suke kulit gelap, ada yang suke kulit cerah. so nak persoalkan apa lagi?

Well. haritu aku sendiri pun macam curious lah. sebab  budak lelaki hotstuff lah jugak kat kuliah aku, tetibe couple dengan budak yang macam biasa. Unexpected!  Jadi kirog pun macam *sigh* masing masing. Macam wahahaha betul ke die couple dengan budak nieh weh. Well, malanglah kalau semua nak pertikaikan.. Kite bukannye perfect sangat pung *tuding jari diri sendiri.

Contoh macam nie, SRK tu bajet perfect habis. Lelaki idaman bak hanggg. Kalaulah semua kena minat macam SRK, sebab SRK handsome lepas tu perfect lagi bla bla bla, habis tu si Hitrik Roshan yang tak hadsome err err ni sape pulak nak minat ?

Agak agaknye masa aku kecik mesti macam nieh ke?  K *tunduk malu.

Weell. tak adilah kalau kite just just nak judge orang tu layak ke tak jadi couple. Layak ke diorang jadi suami isteri. Ghupe pun dah tak layak. Aku dulu macam tu lah, asal tengok orang tu je, eh mula lah nak pertikaikan . Awat die pilih perempuan ni kenapa perempuan ni, perempuan ni bukan cantek pungg! Lepas tu lagi lahh. thennn.. semua thought tu dushh lenyap macam tu bila aku start fikir dah kalau taste die, kalau yang tu die nak minat. kite? tetibe nak emo marah marah well *insaff tskk tskk.

well. honest to say tak semua PERFECT. kalau nak cari perfet sangattt, tak perlu kot kalau diri sendiri pun unperfect lepas tu nak buat wishlist lelaki idaman aku harus begini begini. Nak lelaki romantik bla bla caring lembut tak garang, tapi perangai hang sendiri macam singa lapar . Haha, mohon itu bukan aku. Aku lembut k *lari laju laju depan cermin. haha.

so, kesimpulannye aku create entri ni sebab peringatan diri sendiri. Maksud aku, lepas ni takdoklah perangai buruk nak duk banding banding orang macam itu dan ini. Kalaulah dah tersurat jodoh mereka di Luh Mahfuz lagi kite nak cakap apa? Dah takdir. Hekhekhek.



Eh tetibe rase die macam handsome balik. Hahaha. K bye.

Thanks reading :)

p/s : Inspired by NameeRoslan.

3 komen:

ummu tasnim said...

hey you ! dah wanie tue letak gmbaq dia yg tak berapa nak hensem . padahal , banyak lagi gmbaq dy yg hensem . mana aci gitu , haissh -,-'' hrithik hensem lagi ! SRK hidung besaq ! haha

Izwanie Halim said...

haha pasal srk dengan hrithik pun nk gaduh dgn ai haha :)

ummu tasnim said...

tw xpa .. bukan SRK 2 knl wanie pun :p

 

My Other Half Template by Ipietoon Cute Blog Design