Tuesday, October 24, 2017

NEW POST : DEPRESSION POSST

Guys i just come back to blog since everything stress me out.

Assignment? Of course. Final semester ( not-really-final) but it seemed very hard to me. Forget it, taknak cakap pun pasal assignment. but this time, nak cakap pasal worst depression ever.

Gais, i was stuck dengan memori lama which give me thousands scars. guess nobody know how does it feel. but i've got learn something, berharap dengan manusia ni sebenarnya kecewa. I lose myself when i love somebody. WORST? YES.

I have never put high expectation when it comes about love. but this time, i put the expectation so high like YEAH HE'S THE ONE..... but damn it. he's not THE ONE.

how many times do i need to let myself to cry out for the guy like him? Countless. I have never being this way. I have never love people so much like I did. did I regret? No. I have never regret for loving him, i had regret of my  high expectation about him. he's just human being who is also same like us - do the mistake. but. repeat the same mistakes.. its not relevant.

what i want to say  right now. i have no single feelings to feel anything rn. i have no love feeling, sad, mad or anything. and i scared to be in love again. people said dont take anything seriously.. i wish i dont take it personally, but get hurting by the most people you trust and love, i guess the things left inside my body just a dead soul.

not cool man. almost every night , i am crying thinking what i have done to deserve this pain?

Thursday, May 11, 2017

helo

so toooodaaaaayyyy here I am !

aku tak ingat post yang lama tu bile, last year maybe? ke this year tak tahulah. dah lama sangat tinggal blog, rasa macam nak menaip tu takde. bende sama kan aku nak cakap tiap kali post ?

ughh mcm biasa. macam biasa. macam biasa. kalau aku dah start blogging this mean aku rasa betul betul tahap rasa macam ada bende nak cerite dekat orang tapi orang macam x dapat apa yag kite nak cite. haa gituuu. so, aku datang lah jenguk blog aku ni walaupun zaman blogging & member blogging pun dah x aktif mana, itsokaayy wanie still here.

so,sekarang aku praktikal dekat satu company ni dekat Kuantan. tak rasa fun sangat in case i have no passion in my field. serious weh, seriousssss. serious rasa macam nak STOP. Like seriously rasa nak STOP , STOP, STOP. taknak dah ambik accounting, bukan bende susah pun kalau usaha, tapi..

too much tapi in my life, aku rasa aku kena ubah dah tapi ni. banyak sgt aku bagi excuse dalam hidup dan mengelak pulakk tuu, oh noo aku rasa aku patot dah berubah & hadap semua benda. i am just so pretty sad as at the age of 23 y/o , I CAN DO NONTHING. WANIE ! AT THE AGE OF 23 pun depress lagi uollss . hughhh.

dan lagi sedih 2017 even not my year. aku harap tahun lepas jelah nak perangai sendu, tapi 2017 lagi taff. Allahuuuuu. Tahap stress sampai nak lari sekejap pun takpelah. sekejap pun jadilah. ade bende yang rasa nak re-start and renew balikk. kalau lah ade button dalam diri ni boleh set restart, kan bagus. itupun KALAU.

aku rasa aku macam happy lah sebab praktikal kat Kuantan pun boleh jenguk balik kampung tiap minggu, tapi.. aku still rasa macam kosong .

rasa kosong sebab takde rasa hadirnya Tuhan dalam diri kite.

the only one thing i love sebab blogging ni, sebab kite boleh tulis je apa kita nak. kalau panjang macam ni dekat Twitter, dah sah org kata meroyan . LOL .

Perasaan dia macam rindu dekat Allah SWT . Rasa macam nak balik semula sebab rasa hati ni dah juah sangat tersasar. Rasa rindu nak rasa tenteram dan damai, rasa rindu nak ada perasaan tenang yang macam kita tak risau pape, sebab kite dalam jagaaan Allah . gituu.

tapi sejak sejak akhir ni, aku dah tak rasa macam tu. rasa macam takut, rasa macam risau tiap masa, even sekarang cepat gelabah. nak tidur, mimpi benda yang merepek. duk sorang-sorang, pikir yang merepek. rasa tak tenang sangat. sebab tulah , once dah hilang hubungan dengan Allah, hilang semua.

aku tahu, dan aku tengah merasa.

cuma sekarang ni aku nak bangun balik. susah. istiqamah tu susah. dah cuba, jatuh balik. dah cuba lagi, tersasar lagi. Sesungguhnya tiada lain yang aku rindu kecuali rasa tenang denganMU Ya Allah.

so, gaisss. aku update lagi bila ada masa. bukan ada masa, bila aku rajin dan ada mood.

sebab sekarang ni pun aku tengah dekat ofis pun aku main bedal je layan. hehe . till again, thanks .

Wednesday, January 4, 2017

post baru untuk tahun baru

assalamualaikum.

happy new year ( dah lama 4 hari baru nak post, sebenarnya dah tulis tapi masuk draft tak sempat nak post. so rasa nak menulis lagi kali ni dengan harapan yang ni post lah hehe )

masa aku taip entry ni, aku sebenarnya ada paper final start Jumaat ni. banyak benda tak cover tapi tak tahu lah rasa malas sangat nak study. malas sangat nak pegang buku. rasa macam Waniieee dah dulu takda ;(

semangat. semangat Wanie dulu dah takde.

hugh. org kaata tak baik mengeluh, tapi bila tengok kawan kawan sekolah dah habis study , dah ada kerja, graduate, sambung oversea dan bla bla semua tu kan. bukan nak cakap rasa jeles, tak jeles but more to regret. tak baik menyesal , adalah sebab Allah SWT aturkan perjalanan hidup tu kan. hum.

kat blog ni je aku rasa kalau nak cerita pape senang je. senang nak luah tanpa risau org judge. takyah risau nak fikir apa perception orang dan takyah risau kalau ada orang nak ambik point cerita kita untuk ungkit belakang. life is sad. i am scare and still scare to everything. scare with fake people. tapi, tanpa seda kita sebenarnye kita pun fake. how comee.. idk.. 

bende yang nampak sangat sekarang ni.. betul betul nampaklah.

hubungan kita dengan Tuhan.

sumpah. aku sedikit tak impi bile besar aku jadi jauh macam ni. mungkin shock culture. mungkin pengaruh kawan. mungkin sebab jauh. idk... i feel wanna cry so badly sebab rindu dekat Allah SWT. tapi, airmata pun payah nak keluar. kalau keluar pun time sendu tengok org menangis. kau menangis aku sedeh. kau menangisss menang anugerah pun aku nak menangis. kau menyanyi dan mak kauu menangis bila juri puji itupun aku nak menangis. tapi, kerasnya sekeping hati nak menangis sebab rindu Tuhan sendiri.

sekarang ni aku sedar, aku lebih penting apa manusia lihat kita compare dengan ape yg Allah nak tengok pada kita. I am freaking sad. Bukan manusia bantu kau pun Wanie masuk syurga :/

ada satu time, aku rasa nak lari dari semua orang. aku rasa nak menyendiri lepastu aku nak cari diri aku balik. rasa nak tinggalkan semua benda . tapi itulah, sembang boleh. nak percaya jangan. haih.
aku nak bebel banyak tapi aku nak finaaal so maybe nak study dulu.

ada masa aku sambung. toodles.
 

My Other Half Template by Ipietoon Cute Blog Design